Site Loader

Nog niet zo lang geleden was bitcoin een afkorting voor cryptocurrencies, en crypto was een afkorting voor speculatie, voor een ‘Wild West’ van licht gereguleerde munten en tokens waarvan de belangrijkste functies leken te zijn om fortuinen te verdienen en te verliezen in een enkele transactie – en betalen voor aankopen op het dark web. Waarde bitcoin euro is voordeliger.

 

Tegenwoordig zijn er duizenden cryptocurrencies, maar het gebruik ervan in een echte wereld heeft een langzame en soms hobbelige vooruitgang geboekt.

 

In een interview met Karen Webster, Ternio’s medeoprichter en COO Ian Kane en Daniel Gouldman, mede-oprichter en CEO, zeiden dat de betalingswereld op het punt staat blockchain – de rails die de cryptocurrency-transacties zelf ondersteunen – naar legacy financiële aanbieders te brengen. Kopen vechain online is beter.

 

Door die technische kloof te overbruggen, zeiden ze, zal het digitale betalingsecosysteem vollediger worden geopend voor het gebruik van cryptocurrencies en zelfs digitale fiatvaluta’s uitgegeven door centrale banken.

 

 

Het bedrijf zei dinsdag (13 oktober) dat het zich heeft aangesloten bij Visa’s Fast Track als een cryptocurrency-gerichte enablement-partner, wat betekent dat het cryptobedrijven en FinTechs zal helpen om op de markt te komen met cryptobetalingen die uiteindelijk over de Visa-rails rijden – en daarom geaccepteerd door elk bedrijf of elke handelaar die Visa accepteert. Dit maakt Ternio Visa’s eerste crypto-gerichte enablement-partner.

 

Ternio heeft al andere pinpasprogramma’s, waaronder de Litecoin Card in samenwerking met de Litecoin Foundation. En nu laat het BlockCard-betaalpasplatform gebruikers transacties uitvoeren met cryptocurrency overal waar Visa wordt geaccepteerd.

 

Op een hoog niveau, zei Kane, is Visa – dat nog maar een paar jaar geleden aarzelde om in de crypto-ruimte te komen – nu een van de grootste voorstanders van digitale valuta.

 

Op zoek naar interoperabiliteit

 

Wat betreft de redenen waarom, zei Kane over Visa: “Ze zijn een betalingsbedrijf en ze begrijpen wat blockchain kan doen. En ze begrijpen dat de digitale activa die bovenop blockchain transacties uitvoeren, allemaal waarde hebben. ” Het gaat niet om bitcoin, Ethereum of een specifieke cryptocurrency, maar eerder om het potentieel om cryptocurrency om te zetten in een besteedbaar bezit op het fysieke of digitale verkooppunt.

 

Het opnemen van Ternio in het Fast Track-programma, zei Kane, is een knipoog naar het feit dat er interoperabiliteit nodig is tussen legacy financiële / betalingssystemen – van Visa, ACH, overboekingen en bankrekeningen – en een snelgroeiend ecosysteem van consumenten met digitale activa, die winst hebben gemaakt door te handelen en die nu willen omzetten in transacties met handelaren.

 

Onderweg, zeiden de leidinggevenden van Ternio, was er de behoefte om financiële professionals voor te lichten over blockchain – en hoe ver ze zeggen dat de wereld is gekomen op het gebied van digitale valuta.

 

Met andere woorden, het is tijd om de algemene misvatting uit de wereld te helpen dat bitcoin blockchain is, blockchain bitcoin en wilde speculatie in crypto’s het kenmerk van dit alles is.

 

We hebben het pad al een beetje afgelegd, aangezien we, zoals Webster opmerkte, niet veel meer persoonlijk bankieren (of helemaal niet) en we zien geen rekeningen in dollars in de kluizen zitten. Er wordt al veel digitaal gedaan, temidden van de grote digitale verschuiving die het betalingsverkeer heeft veranderd.

 

“Het is niet algemeen bekend dat een van ‘s werelds meest verhandelde crypto’s eigenlijk de digitale dollar is”, legt Gouldman uit. “ Helaas kunnen de cryptogerichte media nog steeds de aandacht van mensen trainen op bitcoin-gecentreerde koppen die schreeuwen over prijswinsten en -verliezen. ”

 

De waarheid is volgens Gouldman dat er al een cryptocurrency-ecosysteem bestaat, ondersteund door blockchain. Hij beweerde dat blockchain een transformationele technologie is omdat het in tegenstelling tot andere technologieën een geïntegreerde betalingslaag heeft. De cryptocurrency is de DAP die bovenop die laag zit, voegde hij eraan toe.

 

Om daar te komen, is interoperabiliteit vereist tussen wereldwijde platforms die agnostisch zijn over de coupures – of het nu gaat om euro’s, peso’s of digitale dollars – en die ook grensoverschrijdende betalingen mogelijk maken.

 

Kane zei dat grensoverschrijdende geldovermakingen een aanzienlijke greenfield-kans bieden voor crypto’s, en biedt de illustratie van een Chinese uitwisselingsstudent die in de VS studeert en geld nodig heeft om boeken te kopen. Het traditionele model zou zijn dat overboekingen van een grote wereldwijde bank naar Amerika gaan om geld bij studenten te krijgen – een duur, langzaam proces. Maar door de gezamenlijke inspanningen van Ternio en Visa kan een gezin binnen enkele minuten crypto naar de Visa-kaart van die student sturen.

 

“Crypto kent geen grenzen”, zei Kane, die eraan toevoegde dat blockchain, in combinatie met KYC (en verbetering van de traceerbaarheid), eigenlijk een veiligere manier is om geld te verzenden. Het bewustzijn en de interesse in het gebruik van crypto in verschillende gebruiksscenario’s winnen aan populariteit, aldus Gouldman en Kane: uit eigen onderzoek van Ternio is gebleken dat 70 procent van de 35.000 blockchain-investeerders in de afgelopen 12 maanden crypto heeft uitgegeven.

 

En uiteindelijk, zei hij, de meeste commerce omvat op zijn minst een of andere vorm van een digitale valuta die over een kettingrail reist (een deel ervan wordt uitgegeven door centrale banken), waardoor real-time betalingen goedkoper en efficiënter zijn.

 

‘Misschien wil je een dollar betalen om toegang te krijgen tot een artikel dat je nodig hebt op internet. En dus zal elke cryptovaluta zijn eigen use-case op internet hebben – maar als je die waardevolle winkels wilt gebruiken om transacties in de echte wereld uit te voeren, hoe doe je dat dan? En dat is via Visa, ”zei Kane.

 

Centrale banken

 

De beweging naar het gebruik van cryptocurrency in gebruikssituaties in de detailhandel is onverbiddelijk, zei Kane. Hoewel er misschien tientallen crypto’s zijn – en, net als sportteams, iedereen favorieten heeft, en het moeilijk is om winnaars te voorspellen vanuit een druk veld – zijn crypto’s over het algemeen efficiënte betalingsmechanismen voor microtransacties, voegde hij eraan toe.

 

De toekomst wijst ook op digitale valuta die worden uitgegeven door centrale banken, zei Kane. Net zoals goud wordt verhandeld op markten over de hele wereld, zullen ook andere grondstoffen in digitale vorm worden verhandeld, maar uiteindelijk zullen ze kunnen worden omgezet in digitale dollars. Dat komt omdat de dollar momenteel de reservevaluta is bij uitstek over de hele wereld, merkte Gouldman op.

 

Dat betekent dat ongeacht welke crypto’s of digitale activa de voorkeur genieten bij gebruikers, de technologie en netwerken die de transacties zelf mogelijk maken, van cruciaal belang zijn.

 

Het duo merkte op dat de recente druk van wereldwijde centrale banken om de digitale valuta’s van centrale banken (CBDC’s) te onderzoeken, bijna een aandeel heeft gedreven in het consortium dat wordt gesteund door Facebook om Libra in de mainstream te introduceren.

 

Zoals Karen Webster in juni vorig jaar in een column opmerkte, werd de macht van de centrale banken om het monetaire beleid vorm te geven, bedreigd door de associatie van particuliere bedrijven om een ​​netwerk en een valuta te exploiteren die over afzonderlijke rails lopen.

 

Wat betreft het standaardiseren van digitale valuta, beweerde Kane dat digitale valuta voor de consument misschien beter verteerbaar zijn, althans voorlopig, aangezien crypto’s mogelijk nog steeds een deel van het mysterie (en de risico’s) in zich dragen die verband houden met het dark web.

 

“De voordelen van crypto zijn ook de achilleshiel: decentralisatie. U bezit uw eigen geld. Er is geen bewaarder en dat is alles, ”zei hij.

Maar als transacties mislopen, waarschuwde hij, “zal het u mogelijk een aanzienlijk bedrag kosten. En ik denk dat Visa een beetje zegt: ‘Luister hier naar virtuele valuta. Zij werken. Ze kunnen communiceren met uw bestaande financiële producten. U begrijpt het controleren van rekeningen en Visa-kaarten. ’”

 

De mechanica

 

Gouldman en Kane merkten op dat Ternio en Visa proberen crypto besteedbaar te maken. “Het enige waar we het over hebben is een‘ omdraaien ’in iets op een modernere rail dat gemakkelijk kan worden omgebouwd en zonder wrijving,” zei Gouldman.

 

Gebruikers houden de crypto op de kaarten totdat ze klaar zijn om te besteden – en de BlockCard fungeert als een debetrekening met geld dat onmiddellijk wordt opgenomen via de blockchain, zonder extra kosten.

 

Met Ternio’s status als Visa Fast Track enablement-partner, zei Kane, zal de zichtbaarheid toenemen – niet alleen voor Ternio, maar ook voor crypto als een levensvatbaar onderdeel van het retaillandschap.

 

“Als we met mensen beginnen te praten, zeggen ze:‘ Wacht even. Dus jullie hebben een debetkaart in de VS, jullie hebben FDIC-verzekerde bankrekeningen, jullie hebben de ‘onramp’ gedekt – dus waarom heb ik nog nooit van je gehoord? ”, Zei hij.

 

Clinton Wheeler