Site Loader

 

1. Wanneer werd de theorie-test geïntroduceerd?

De rijvaardigheidstest werd in de zomer van 1996 geïntroduceerd als een schriftelijke proef. Vervolgens werd het in 2000 bijgewerkt om op een computer te worden gebaseerd.

Het gevaarherkenningsgedeelte van het examen werd geïntroduceerd in november 2002 en dit werd bijgewerkt met CGI-afbeeldingen in plaats van de echte video’s in januari 2015.

 

2. Hoe oud moet ik zijn voordat ik mijn theorie-examen kan afleggen?

Om je rijexamen in het VK af te leggen, moet je ouder zijn dan 17 jaar.

 

3. Heb ik een voorlopige licentie nodig voordat ik mijn theorie-test boek?

Ja, u moet uw voorlopig rijbewijs hebben voordat u uw rijexamen aflegt. U kunt uw theorie-examen niet afleggen voordat u uw voorlopige vergunning aanvraagt, die u vanaf 16 jaar kunt aanvragen.

Als u op zoek bent naar meer advies over het aanvragen van uw licentie te vinden, hebben we een handige gids hier.

 

4. Waarom moet ik een rijexamen afleggen?

Je moet zitten en slagen voor je rijexamen om je praktische rijexamen af te leggen. U mag uw praktijkexamen pas afleggen nadat u het theorie-examen met succes hebt afgelegd en geslaagd.

U moet ook een theorie-examen afleggen als u een nieuwe voertuigcategorie wilt kunnen besturen. Een voorbeeld is als je een motorrijbewijs wilt halen, maar momenteel alleen een autorijbewijs hebt, dan moet je daarvoor de juiste theorie-test afleggen. U kunt auto theorie les tips krijgen via Verkeersborden.nu.

 

5. Kan ik mijn praktische rijexamen doen voordat mijn theorie begint?

U bent niet toegestaan om uw praktische rijexamen voordat je theorie examen. Dit werd geïmplementeerd in januari 1997, toen het een vereiste werd om je theorie-examen met succes af te leggen voordat je een praktische test kon boeken.

 

6. Moet ik mijn theorie-examen afleggen of doorstaan voordat ik rijles heb?

Er zijn geen vereisten om je theorie-examen af te leggen of te halen voordat je rijlessen neemt.

De meeste rij-instructeurs/ -scholen raden u aan rijlessen te nemen voordat u uw theorie-examen aflegt, omdat het u “echte wereld” -ervaring geeft op sommige gebieden van de theorie-test, zoals het stoppen van afstanden en verkeersborden.

Clinton Wheeler