Site Loader

Gaat u op vakantie en rijdt u naar het vliegveld? Je moet je auto parkeren, dus hier is onze gids voor de do’s en don’ts van parkeren op de luchthaven.

Als u naar het vliegveld gaat om op vakantie te gaan, is de kans groot dat u gaat rijden en dat u daarom ergens moet parkeren. Parkeren op de luchthaven is een lucratieve bezigheid; u vindt niet alleen parkeergelegenheid bij de luchthaventerminal, er zijn ook tal van bedrijven die off-site parkeren aanbieden. Hier begeleiden we u door de verschillende soorten parkeermogelijkheden op de luchthaven.

Het eerste wat je jezelf moet afvragen is of het nodig is om naar het vliegveld te rijden. Als u alleen reist en u alleen handbagage heeft, dan hebben de meeste Britse luchthavens goede vervoersverbindingen, wat betekent dat naar de luchthaven rijden een dure extravagantie is – vooral op Heathrow met de voorgestelde £ 15 ULEZ-vervuilingsheffing.

Nogmaals, als u een klein eindje rijden van een luchthaven woont, is het misschien een betere optie om een taxi te boeken, omdat het tarief goedkoper kan zijn dan de parkeerkosten ter plaatse. Maar als je een gezin bent dat weg wil met koffers en handbagage, dan is het logisch om met de auto te reizen. Als je dit doet, staan er een aantal opties voor je open. U kunt parkeren op de luchthaven, parkeren op een parkeerplaats buiten het terrein en een pendelbus nemen naar de terminal, of gebruik maken van een meet & greet-service waarmee u naar de terminal kunt gaan, maar een professionele chauffeur neemt uw auto mee om off-site geparkeerd.

Een voordeel van parkeren op de luchthaven is dat de meeste van deze opties een 24-uursservice bieden, zodat u uw auto kunt inleveren wanneer u wilt, en deze klaar staat om te worden opgehaald zodra u terugkeert. Een bijkomend voordeel hiervan is dat u vroeg in de ochtend of laat in de nacht vluchten kunt boeken, veilig in de wetenschap dat u naar de luchthaven kunt gaan zonder u zorgen te hoeven maken over de nachtelijke sluiting van het openbaar vervoer. Je kunt ook goeie hotels in de buurt vinden zoals het Hilton Amsterdam airport.

De verschillende soorten luchthavenparkeren

De eenvoudigste vorm van parkeren op de luchthaven is ter plaatse. Ga dus de Schiphol lang parkeren tarieven na. Afhankelijk van naar welke luchthaven je gaat, moet het terminalgebouw op korte loopafstand parkeervoorzieningen hebben. Grotere luchthavens zoals Heathrow, Gatwick en Stansted zullen ook parkeergelegenheid aanbieden die verder weg ligt, maar nog steeds binnen de luchthavengrens ligt. Zelfs op kleinere luchthavens zoals Luton is er vaak de mogelijkheid van een gratis pendelbus om je af te zetten bij de terminal.

Clinton Wheeler