Site Loader

Ik vond het nogal verontrustend dat een onafhankelijk onderzoek heeft aangetoond dat de plaats waar je woont invloed kan hebben op hoeveel je betaalt voor gas en elektriciteit. Het kan daarom erg slim zijn om gebruik te maken van een energievergelijker.

  • In januari varieerden ongeveer 4 Britse nutsbedrijven hun gasprijzen in het Verenigd Koninkrijk, afhankelijk van de kosten van de pijpleidingen naar uw huis. Dus als u toevallig dichterbij woont waar de bedrijven gasleidingen in het Verenigd Koninkrijk beginnen, bent u beter af als het gaat om uw rekening – hoe oneerlijk is dat voor mensen die niet zo dichtbij wonen?! Dit is het creëren van een ‘lucky dip’ voor klanten die de rekeningen moeten betalen.
  • Er zijn ook nog 3 andere nutsbedrijven die overwegen om klanten op deze basis te laten betalen. Het zou zeker een betere manier zijn om nieuwe overstappende klanten aan te trekken als een van deze energiebedrijven zou kunnen bewijzen dat ze ons geen kosten in rekening brengen voor het doorsturen van het gas naar het Verenigd Koninkrijk. Dat hoort immers bij hun taak en het moet worden doorberekend in de productiekosten die NIET worden doorberekend aan de consument door middel van een andere factuurverhoging.

De prijsstructuur van energiecontracten kan door de jaren heen veranderen

Naarmate meer gasleveranciers deze prijsstructuur aannemen in combinatie met de recente prijsstijgingen, zullen veel mensen hun energierekeningen thuis boven de inflatie hebben zien uitstijgen en de £1,000 per jaar verpletteren!

  1. De invoering van regionale gasprijzen door sommige leveranciers legt verder de nadruk op de prijsverschillen in het land. De gemiddelde stijging van de gasprijs ligt nu rond de 12,8 procent, maar klanten die in gebieden als Londen en de East Midlands wonen, worden getroffen door veel grotere prijsstijgingen van ongeveer 23 procent. Mensen moeten proberen de beste deal te vinden om de effecten van wat echt een gelukkige dip is als het gaat om de prijzen van de nutsrekening te bestrijden.

Het is erg slim om je energie rekeningen na te kijken als je kosten wil besparen

U zou kunnen verhuizen om uw tarief te wijzigen en uw energierekeningen te verlagen, maar er zijn eenvoudigere manieren om uw brandstofrekening te verlagen! Er zijn tal van vergelijkingswebsites die u helpen om honderden tarieven te vergelijken op een landelijke basis om een goedkopere energieleverancier te vinden. Bij het overstappen naar een andere energieleverancier moet u ook overwegen om te kiezen voor een online tarief als u toegang heeft tot het internet. Een online tarief kan honderden ponden goedkoper zijn omdat het energiebedrijf niet de administratiekosten heeft die gepaard gaan met een offline account. Ga nu vergelijken en overstappen!

Clinton Wheeler