Site Loader

Door een auto online te verkopen, kunt u een groter aantal potentiële kopers bereiken om de beste prijs voor uw voertuig te krijgen.

Maar met zoveel websites en opties om uit te kiezen, heb je misschien wat begeleiding nodig.

Een online autodealer of biedsite kan uw voertuig blootstellen aan een publiek van kopers ver buiten uw postcode. Of u nu een autohandelwebsite, een app voor autoverkoop of een advertentie op een website met online advertenties plaatst, hier zijn enkele manieren om uw kans op een goede deal te maximaliseren en het proces gemakkelijk af te handelen.

Bepaal de waarde van uw auto

Voordat u een advertentie maakt om uw auto online te verkopen, moet u wat onderzoek doen.

Gebruik online tools

Soms overschat een verkoper de waarde van zijn gebruikte auto als hij niet begrijpt hoe deze wordt afgeschreven of als het voertuig een emotionele betekenis voor hen heeft. Maar u kunt de reële marktwaarde van uw auto objectief beoordelen door andere aanbiedingen, verkoopprijzen te bekijken en zelfs gratis schattingen te krijgen. U kunt de waarde auto checken gewoon online doen.

Websites zoals Autotrader, Consumer Reports, Edmunds of Kelley Blue Book kunnen nuttig zijn door u een schatting te geven van wat uw auto waard kan zijn. Sommige sites kunnen u zelfs een aanbieding doen op basis van een handvol vragen over uw auto. Typische taxaties zijn gebaseerd op zaken als uw kilometerstand, staat van het voertuig, autokleur, voertuigidentificatienummer, uw postcode en meer.

U kunt uw auto ook meenemen voor een persoonlijke beoordeling, zelfs als u van plan bent om uiteindelijk online auto verkopen. CarMax kan u bijvoorbeeld een persoonlijke schatting geven en misschien zelfs een aanbieding. U kunt uw aanbieding vasthouden zolang deze geldig is terwijl u rondkijkt en andere schattingen vergelijkt voordat u uw auto aanbiedt.

Overweeg een inruil

Het is nog steeds belangrijk om vooraf de waarde van uw auto te onderzoeken om de best mogelijke deal te krijgen wanneer u in uw auto handelt. Zelfs als u slechts een paar dealers e-mailt en offertes vergelijkt, kunt u mogelijk een betere handelsprijs bedingen.

Als de auto waarin u handelt niet wordt uitbetaald, zorg er dan voor dat u begrijpt hoe de transactie de financiering voor uw nieuwe voertuig beïnvloedt. Sommige dealers beweren misschien dat u uw lening niet meer hoeft terug te betalen, maar dat is niet noodzakelijk waar. Als u meer aan uw autolening verschuldigd bent dan uw auto waard is, ontslaat het inruilen van een voertuig u niet van die schuld.

Clinton Wheeler